Препоръки за таргетиране по ключови думи на нашия сайт или онлайн магазин за хранителни добавки

Заглавие на страницата (Page title)

Използването на основната ключова фраза поне веднъж в заглавието на страницата и за предпочитане, възможно най-близо до началото на title tag е силно препоръчително. Не само, че заглавията са ключът към това как търсачките мерят съответствието (релевантността), но те също така са и елементът, който драстично повлиява на вероятността на човека, който търси, да кликне. Затова е по-добре да използвате заглавието „Хранителна добавка ИМЕ НА ДОБАВКАТА за повишаване на имунитета“ или пък „ИМЕ НА ДОБАВКАТА е хранителна добавка за повишаване на имунитета“ от колкото „Повишаването на имунитета и защитата на организма може да постигнете с хранителната добавка ИМЕ НА ДОБАВКАТА“.

Заглавие (Headline)

Почти сигурно, че човекът, който търси и токущо е кликнал върху някой резултат, очаква да види съвпадащо заглавието на страницата, която е посетил. Когато това не бъде изпълнено, е възможно да се увеличи вероятността потребителите да напуснат сайта. Тематично съответстващият H1 е свързан с по-високи класирания. Съвпадение между заглавието и H1 не бива да бъдат толкова различни, че да отблъскват всеки, който кликне от резултата.

Основен текст (Body text)

Използването на основната (и на втората по важност, ако е уместно) ключова фраза или фрази в съдържанието на страницата е важно. Не става въпрос единствено за сурова употреба на ключова дума или повтаряне, обаче. Търсещите машини почти със сигурност използват усъвършенствани алгоритми за тематично моделиране, за оценка съответствието, а може би и на качеството. Това означава, че е разумно да създадете възможно най-изчерпателно, полезно и съответстващо съдържание, а не такова, което просто съдържа дадена ключова дума. Внимавайте обаче, прекомерната употреба на ключови думи води до негативен резултат върху класиранията, затова бъдете разумни.

URL

Един добър URL има няколко ключови аспекта, но един от тях е употребата на ключови думи. Тя не просто директно помага на търсещите машини по отношение на съответствието, но URL адресите често биват използвани и като anchor текст из Мрежата (най-вече чрез copy/paste). Например, ако аз поставя връзка към тази статия, използвайки нейния URL, e.g. http://dobavki.info/preporaki-targetirane-klyuchovi-dumi-hranitelni-dobavki, фразите “prporaki targetirane” , “klyuchovi dumi” и „hranitelni dobavki“ се появяват точно в текста.

Изображения (Images)

Наличието на изображения върху страница, таргетирана по ключови думи е умно решение по много причини и не на последно място сред тях е това, че изображенията, директно и индиректно, могат да помогнат за класиранията. В най-директния случай, вашето изображение има възможност да се появи в резултата от търсене на изображения. Дори да приемем, че новият интерфейс на Google драстично е намалил трафика, все още има голяма стойност в това сайтът ви да бъде свързван със създаването на полезна графики, снимки и визуални елементи.

Вътрешни и изходящи връзки (Internal and external links)

Една добра страница трябва да бъде достъпна чрез не повече от 4 клика от всяка друга страница на сайта (три за по-малки сайтове), също така тя би трябвало и да предоставя полезни връзки към информация, която съответства на всяка една тема, която бива разисквана. В миналото, някои SEO-та поставяха под въпрос доколко разумно е поставянето на изходящи връзки, особено към сайтове/страници, които могат да се конкурират с вашия сайт за времето/вниманието на потребителя или пък за класирането в търсачките. Представители на търсачките едва доловимо намекват, по редица поводи, че има елементи в алгоритъма, които възнаграждават изходящите връзки, водещи към качествени сайтове/страници.

Мета описание (Meta description)

Мета описанието (Meta description) на една страницата не се използва директно в алгоритмите на търсачките за класиране (според представители на Google и Bing), но това не означава, че то не е от решаващо значение. Тагът с мета описание (meta description tag), ако в него се съдържа ключовата дума на заявката, обикновено се появява в резултатите от търсенето и е част от това, което хората, които търсят, вземат предвид, когато решават дали да кликнат. Когато ключовите думи се появят в мета описанието, те също биват удебелени, което може да подпомогне видимостта. Основната цел на мета описанието трябва да бъде печеленето на клик от човека, който търси. Мислете за мета описанието като за рекламен текст, и се старайте да накарате хората, които търсят, да се интересуват от вашата страница.

Мета ключови думи ( Meta keywords)

Съвсем забележимо, от този списък отсъства тагът за мета ключови думи (Meta Keywords tag). Google не го използва в класиранията. Въпреки че on-page характеристики като ключова дума в заглавията, ключови думи и основен текст имат разумни корелации, предвид сложността на начина, по който Google прави класирането, други елементи се срещат много по-често при страници с високо срещу страници с ниско класиране. Ако факторите като социални споделяния, споменавания на бранда, връзките и авторитетът на домейна превъзхождат факторите, които се основават на ключови думи като отличителни черти, трябва да се уверим, че покриваме основите на on-page оптимизацията, но никога не отиваме твърде далеч по начин, който пречи на способността ни да успяваме и с други средства.

Следете сайта ни и последвайте страницата ни във Facebook за още полезна информация!

Екипа на dobavki.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *